Acum disponibil şi în România: Ţevi din cupru, fitinguri şi materiale de instalaţii asigurate calitativ prin marca de calitate “Gütegemeinschaft”

Federaţia „Gütegemeinschaft Kupferrohr e.V.”, fondată în 1968 cu sediul în Germania, supraveghează înalta calitate a ţevilor din cupru şi accesoriilor pentru instalaţiile de ţevi din cupru (ca de ex. fitinguri capilare, materiale de lipit, paste de lipit, etc.).

Produsele fabricate şi testate după standarde naţionale sau internaţionale sunt, în mare parte, numai sub controlul de calitate al producătorilor. Produsele definite de marca de calitate „Gütegemeinschaft” trebuie să satisfacă suplimentar şi alte standarde mai stricte care sunt verificate independent. Anual se efectuează teste de inspecţie de către laboratoare de inspecţie independente, care verifică caracteristicile speciale, asigurând astfel un produs de înaltă calitate pentru consumator. Un exemplar din criteriile de testare Gütegemeinschaft, intitulat “Calitate şi specificaţii de testare pentru simbolul de calitate ale ţevilor din cupru” se găseşte la www.guete-kupferrohr.de.

Astăzi, 34 de firme din Germania şi din Europa au dreptul de a folosi marca de calitate (arătată în partea dreaptă) pentru ţevi din cupru, fitinguri şi accesorii. În astfel de cazuri fiecare produs în parte şi fiecare ambalaj este etichetat cu marca de calitate.

„Gütegemeinschaft“ cooperează în mod strâns cu organizaţia “umbrelă” distribuitoare de apă şi gaz „DVGW Deutscher Verein des Gas- und Wasserfaches e.V.“ (“DVGW”). Deoarece DVGW recunoaşte testul de calitate Gütegemeinschaft ca unul autoritar şi independent, firmele ale căror produse satisfac specificaţiile tehnice necesare prevăzute de procedeele de testare independente Gütegemeinschaft au aceleaşi drepturi de folosire a mărcii de calitate separate “DVGW”.

Iniţial, marca de calitate Gütegemeinschaft a fost concepută pentru piaţa germană. Cu timpul a fost acceptată şi pe alte pieţe, şi în consecinţă o cantitate substanţială de ţevi din cupru, aliaje de lipit, paste de lipit şi fitinguri capilare, marcate cu eticheta de calitate se vând şi în alte ţări.

După succesul internaţional al mărcii de calitate, Gütegemeinschaft intenţionează să supravegheze calitatea produselor marcate pe pieţele în care marca a fost larg recunoscută şi acceptată de public.

 

Gütegemeinschaft, ca organizaţia responsabilă pentru marca de calitate:

  • va asigura consumatorii, ca cei care folosesc marca de calitate să considere criteriile tehnice asigurându-le dreptul de a expune marca de calitate, după cum menţionează “Calitate şi specificaţii de testare pentru simbolul de calitate ale ţevilor din cupru” editată de Gütegemeinschaft şi disponibilă la www.guete-kupferrohr.de .
  • va proteja reputaţia mărcii de calitate împotriva denigrării sau deteriorării; şi
  • va preveni folosirea greşită a mărcii de calitate.

 

Responsabilităţile de supraveghere Gütegemeinschaft se extind şi până la monitorizarea conformităţii produselor cu “Calitate şi specificaţii de testare pentru simbolul de calitate ale ţevilor din cupru” oriunde s-ar vinde astfel de produse.

În limitele acestei obligaţii Gütegemeinschaft va lua produse mostră de pe toate pieţele pentru teste de inspecţie anuale şi le va preda pentru testare la institute de testare acreditate.

De asemenea, dacă apare cazul unor produse cu marcă de calitate care nu sunt conforme cu standardele de calitate ale mărcii (atât pe piaţa germană cât şi pe pieţele din afara acestuia), Gütegemeinschaft va aranja teste speciale.

Pe lângă aceste obligaţii, care reflectă politica generală al Gütegemeinschaft de a proteja reputaţia şi poziţia mărcii de calitate.

Share >