De ce cuprul?

Cuprul este probabil cel mai folosit material pentru instalațiile sanitare în Europa.

 

Principalele avantaje ale conductelor de cupru:

De încredere și testat în timp: Cuprul transportă apa potabilă de mii de ani: prima instalaţie cunoscută se află într-un templu egiptean antic şi are aproape 5.000 de ani.

Rezistență ridicată: Rezistă la temperaturi şi presiuni extreme -ridicate și scăzute- și poate fi expus la razele UV, la temperatura și oxigenul din mediul exterior.

Versatil: Ţeava de cupru este folosită în mai multe instalaţii: de apă potabilă, de încălzire (tradițională și radiantă), de gaze, de gaze medicale, la sisteme de energie solară, sprinklere şi sisteme de aer condiționat. Ea îndeplinește cerințele de siguranță pe o scară neegalat de mare de temperaturi și presiuni.

Economie de energie: Datorită conductivității termice excelente, cuprul este cel mai bun material pentru realizarea schimbului de căldură (sau pentru regimuri de răcire). Din această cauză cele mai eficiente circuite de încălzire radiantă sunt din ţevi de cupru.

Igienic: Cuprul este un material excelent pentru ţevile instalațiilor, deoarece combate formarea unor colonii de microbi și bacterii, ca Legionella.

Reciclabil: La demolări şi renovări, ţeava de cupru poate fi reciclată 100% fără pierderea performanțelor, astfel nu creşte volumul deșeurilor și resursele miniere nu sunt exploatate în continuare.

Sănătos: Ţeava se fabrică 99,90% din cupru, iar compoziția nu se va schimba în timp; în interiorul acesteia nu se află aditivi, compuși organici volatili sau pigmenți. Dincolo de acest fapt, este materialul recomandat de standarde pentru transportul gazelor medicale - cum ar fi oxigeul pur - în spitale.

Frumos: Ţeava de cupru poate fi montată pe pereţi și datorită aspectului său atractiv, poate deveni un element estetic la radiatoarele de perete.

Versatil: Ţevile şi fitingurile de cupru respectă standardele internaționale. Acestea sunt disponibile în toate piețele europene și componentele unui sistem de conducte sunt interschimbabile, oricare ar fi producătorul.

 

Share >