9. Avantaje apreciate de maiştri

9.jpg

Cele mai importante avantaje tehnice – întrebaţi instalatorul

Recunoscând toate avantajele tehnice ale cuprului, instalatorului profesionist îi place să lucreze cu acest material, are încredere în cupru şi îl alege şi la instalaţiile din propria casă.

Principalele argumente pro cupru:

  • Instalaţiile din cupru sunt uşor de executat. Îmbinările pot fi de multe feluri (lipire tare sau moale, fitingul prin presare, îmbinări rapide, cu inel sfărâmabil), toate de încredere şi simple.
  • Pierdere mică de presiune în instalaţie: la îmbinări nu se reduce diametrul. În cazul mai multor instalaţii din material plastic este nevoie de inserţii care reduc diametrul la conexiuni, ceea ce duce la o pierdere suplimentară de presiune, iar consumul de energie al pompei este mai mare.
  • La instalare este nevoie de mai puţin spaţiu. Ţeava din cupru rezistă şi la diametri mici la o presiune mare şi debitul masic al fluidului transportat este corespunzător.
  • Cuprul are un coeficient redus de dilatare termică, o rezistenţă mare la coroziune, este igienic, nu îmbătrâneşte, nu îşi pierde proprietăţile cu trecerea timpului.

…cu proprietăţile excelente nenumărate, cuprul joacă un rol important în domeniul construcţiilor sustenabile, cel mai important domeniu de utilizare fiind şi în viitor la instalaţiile de apă şi încălzire.

Share >